Przy dużym obciążeniu traci moc.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arpo4
    Classic
    • 2013
    • 21

Zamieszczone przez irekk
    i nie musiałbym się telepać pół kraju
    Czasem się opłaca jak chcesz mieć coś porządnie zrobione. Ja jestem bardzo zadowolony z wycieczki do Katowic (Dynosoft) i raczej z każdym następnym samochodem będę tam wracał.
  • rytcher
    Rider
    • 2011
    • 420

Witam!

Posiadam skode octavie 1.9 tdi 90 km AGR.

Ostatnio przy jezdzie z przyczepka przy wyprzedzaniu i dociśnieciu octavi ciągła jak zawsze ok i nagle jak by straciła moc. Zdjełem noge z gazu i znowu dałem gaz i ciągła ok. Co może być przyczyną? Mam padającą pompe paliwa dodam jeszcze.

Komentarz

• kabanos
      RS
      • 2011
      • 4544
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

To chyba sobie odpowiedziałeś na pytanie. Silnik nie dostał odpowiedniej dawki paliwa i stąd problemy. Nie jest to notlauf, ponieważ po odpuszczeniu gazu i dodaniu auto by "nie jechało"

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• rytcher
        Rider
        • 2011
        • 420

Czyli wymiana pompy pomogła by? Warto by sei było pchać w używke? Zważając na marne zarobki i brak wydaniu 1 kafla na regeneracje..

Komentarz

• kabanos
          RS
          • 2011
          • 4544
          • Octavia I combi (1U5)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Poszukaj używki. Jest tego dużo.

Komentarz

• przemik
            RS
            • 2012
            • 1610

Re: Przy dużym obciążeniu traci moc.

Zamieszczone przez rytcher
            Witam!

Posiadam skode octavie 1.9 tdi 90 km AGR.

Ostatnio przy jezdzie z przyczepka przy wyprzedzaniu i dociśnieciu octavi ciągła jak zawsze ok i nagle jak by straciła moc. Zdjełem noge z gazu i znowu dałem gaz i ciągła ok. Co może być przyczyną? Mam padającą pompe paliwa dodam jeszcze.
            Na podstawie tego wywodu.. stwierdzacie, ze pompa paliwowa do wymiany.... heh

W sumie wymienić mozna... moze trafisz.... :wink:
            Przemek
            DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
            A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
            80 B3 Limo 1.6 TD SB

Komentarz

• kabanos
              RS
              • 2011
              • 4544
              • Octavia I combi (1U5)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

przemik, przecież sam powiedział, że ma padającą pompę paliwa, co przy opisanej sytuacji mówi samo za siebie :wink:

Komentarz

• rytcher
                Rider
                • 2011
                • 420

Padająca ponieważ jak sie hamuje do świateł i auto pozostawia na luzie to obroty skaczą. Ale jak sie przygazuje to za którymś razem chodzi płynnie tak samo im cieplej to gorzej pali.

[ Dodano: Sob 18 Maj, 13 19:17 ]
                Panowie jest problem. Dziś jadąc pod górkę zdarzyło mi sie dokładnie to samo (ale bez przyczepki) 3 bieg 2.5tys obr i nagle stracił na mocy i mam teraz wrażenie jak by był strasznie mulasty i obroty idą ale prędkośc nie wzrasta tak jak dawniej. Co to może byc? Turbo załacza sie prawidłowo i bije.

[ Dodano: Sob 18 Maj, 13 23:21 ]
                Po dłuższym postoju nagle silnik verva rancing;/ Czyli pompa jednak jak sie zagrzeje to nie trzyma ciśnienia..

[ Dodano: Nie 12 Sty, 14 15:18 ]
                Panowie. Myślałem że po małych naprawach przy turbawce (wezyki i czyszczenie dolotu) ustały objawy że pod dużym obciążeniem np pod górke sporą na ful gazie na 3 biegu przy równych 2.5 tys obrotów traci moc. Po ostygnięciu ma ją spowrotem. Co to może być? Dodam że np na prostej moge kręcić bez problemu do oddcinki i nic.

[ Dodano: Nie 12 Sty, 14 15:24 ]
                Panowie. Myślałem że po małych naprawach przy turbawce (wezyki i czyszczenie dolotu) ustały objawy że pod dużym obciążeniem np pod górke sporą na ful gazie na 3 biegu przy równych 2.5 tys obrotów traci moc. Po ostygnięciu ma ją spowrotem. Co to może być?

Komentarz

Pracuję...